‘t Manneke uit de Mane is stijf straf vereerd met je bezoekje aan de webstek.

’t Manneke uit de Mane is een op en top West-Vlaamse, humoristische volksalmanak, gesticht in 1881, door priester Alfons Van Hee. Hij zou moeten weten dat er nu zoveel jaar later een website over zijn werk gemaakt wordt! De almanak is nog altijd springlevend en wordt volgeschreven door de geestigste West-Vlaamse pennen!

’t Manneke uit de Mane is ook een ridderorde, in 1964 gesticht met Willem Denys (‘Peegie‘) als voorzitter. Elk jaar worden enkele verdienstelijke West-Vlamingen tot ridder of jonkvrouw geslagen. Alles wat er roert en wikkelt rond ’t Manneke uit de Mane, vind je op deze webstek. Kijk maar ne keer goed rond.


KLUCHTJE van de MAAND

Iedere maand kan je hier een kluchtje vinden dat verschenen is in het laatste almanakske.

ALMANAKSKE 2024

Meer dan 352 bladzijden boordevol West-Vlaamse humor, vertellingen en weetjes. In de dagklapper of de ‘goe- en kwaweremaren ’ voorspelt ’t Manneke het weer voor heel het jaar, doorspekt met kluchtjes. 

Nieuws

Goed en minder goed nieuws, publicaties, … Lees er meer over op onze pagina over de recentste gebeurtenissen bij onze ridders en jonkvrouwen

Facebook

Wie lid is van Facebook kan ook ’t Manneke ‘leuk ‘ vinden op Facebook. Je ziet er geregeld foto’s en verneemt er allerhande weetjes.

WEETJE

Een standbeeld van ’t Manneke uit de Mane vind je niet alleen in Diksmuide maar ook in een ander West-Vlaams dorp. Weet je waar?