Exact 368 bladzijden boordevol West-Vlaamse humor, vertellingen en weetjes. In de dagklapper of de ‘goe- en kwaweremaren’ voorspelt ’t Manneke het weer voor heel het jaar, doorspekt met kluchtjes.

Uit de inhoud:

  • Wat gebeurde er zoveel jaar geleden? –  Jammer genoeg geen verslagen over een herfst- en lentezitting die er niet waren. 
  • Kluchtjes uit ’t Almanakske van 100 jaar geleden. Eeuwelingen ridders. Ridders die ons het voorbije jaar ontvielen. De Blauwvoet. Vertellingen uit Frans-Vlaenderen. Aanzet voor een maan-encylopedie. En veel meer: een spotprijs voor zoveel lectuur.

Prijs: €5,00 + port, te bestellen bij hoofdverdeler Wim Debu, Kobbestraat 4, 8511 Aalbeke of via e-post: wim.debu@telenet.be.

’t Manneke is ook te koop in de West-Vlaamse filialen van Standaard Boekhandel, in tal van dagblad- en boekhandels en ook bij de leden van het Berek. Let wel: in de Standaard Boekhandels ligt ’t Manneke enkel in de rekken tussen eind oktober en begin maart. In de filialen buiten West-Vlaanderen kan het wel besteld worden. 

Heb je interesse in ’t Almanakske van de voorbije jaren ?

De redactie van ’t Almanakske is al volop bezig met de voorbereiding van editie 2023… maar wist je dat je je verzameling kan aanvullen met vroegere jaargangen. Vanaf 1964 zijn alle jaargangen nog beschikbaar. Van de editie 1924 en 1929 resten ons nog enkele exemplaren.

Amper €5,00 voor een origineel, oud almanakske. Wie interesse heeft, kan een berichtje sturen naar onze hoofdverdeler Wim Debu, Kobbestraat 4, 8511 Aalbeke of via e-post: wim.debu@telenet.be