Recent nieuws

Ridder Johan Catteeuw brengt nieuw boek uit.

Ridder Johan Catteeuw brengt rond Sinterklaas een boek uit met als titel “Pretpowezie”. Daarin 150 licht gestoorde Westvlamsche gedichtn……voe de zwoarte van t leevn e bitje te verlichtn.
De gedichten gaan over ….Ollanders die frans wiln klapn….domme bloendjes die bostvoedieng geevn…. De Duutschers die Pooln ol te gemaklijk binnvieln…

de Poolsche tale…….t woater die te diere grakt…..e peird die up de boane kakt…..de rieke smoeter die
t met zien maitresse ofmakt…..de vrouwe van de voetbalprof die zien paninizantje in eur slieptje plakt….de Kerke die an
gin geloviegen mi grakt…..
Stuk voor stuk gedichten met een grappige pointe, om op donkere dagen weer blij van te worden.

Tentoonstelling ridder Isidoor Goddeeris.

Hieronder lees je over het boek van ridder Isidoor Goddeeris, dit kan aangeschaft worden tijdens de tentoonstelling “Ingebeeld” die in galerij Gevaert, Hille 101-103 te Zwevezele plaats heeft van 1 tot 23 december, telkens van woensdag tot zondag van 14 tot 18 uur (of op afspraak).

Overlijden ridder Jozef Vandepitte.

Professor geneeskunde Jozef Vandepitte werd geridderd in 1997, hij ontving de ridderslag in Diksmuide samen met musicoloog Patrick Peire en de Kortrijkse politicus Stefaan De Clerck.Hij werd geboren te Uitkerke op 27 maart 1922 en overleed te Brugge op 8 november laatstleden, de uitvaartliturgie had in alle intimiteit plaats op 15 november 2018.

Projectvoorstelling ridder Isidoor Goddeeris.

Isidoor Goddeeris weet alle materialen naar zijn hand te zetten: van cortenstaal tot arduin, van klei, brons tot fragiele houtjes en koord. Water is een integraal onderdeel van zijn vormentaal. In installaties creëert hij er een onpeilbare diepte mee die de tijd lijkt te verzegelen. Zijn kunst spreekt aan door een bezinnende soberheid. Dat weerhoudt hem echter niet om af en toe een brok barokke wellust uit marmer te houwen. Etsen en ontwerptekeningen zijn inspirerende kunstwerken op zich, ze maken je deelgenoot van het boeiende creatieproces. Het werk van Goddeeris werd ondermeer opgenomen in de collecties van The European Bank London, Hachette Paris, Le Tour d’Argent Tokio, CC De Spil Roeselare. Jan Fabre beschouwt Isidoor Goddeeris als een van de hedendaagse kunstenaars waarvan het oeuvre absoluut meer aandacht verdient. Het getuigt van levendige frisheid en originaliteit. Hoog tijd voor een boek dus, wil je er meer over weten: Projectvoorstel_IsidoorGoddeeris.

De recentste nieuwsbrief kan je hier lezen:

mediabrief19 april 2018

Ridder Johan Mattelaer brengt nieuw boek: Hoognodig ! Plassen in de kunst.

Ook al plassen we allemaal verschillende keren per dag, toch hangt er een taboe omheen. Van jongs af aan wordt ons geleerd ons te ‘gedragen’ en ‘fatsoenlijke’ woorden te gebruiken voor dit nochtans noodzakelijke fysiologische ‘gebeuren’. Door de eeuwen heen is deze paradox bij vele kunstenaars niet ongemerkt gebleven. Hoognodig ! Plassen in de kunst: een reis door ruimte en tijd waarbij halt gehouden wordt bij allerlei kunstvormen.

Prijs 29,99 euro. Hardback, 240 pp., ISBN 978 94 6298 731 9

Johan Mattelaer is uroloog met een passie voor geschiedenis en kunst. Hij publiceerde diverse rijk geïllustreerde boeken op het raakvlak tussen de urologie/seksuologie en geschiedenis/kunst.

Nieuwsbrieven

Halfjaarlijks verschijnt onze nieuwsbrief.

Je kunt de laatste nieuwsbrieven raadplegen: