Recent nieuws

Ridder Paul Breyne krijgt onderscheiding uit de allerhoogste kringen.

De gewezen provinciegouverneur Paul Breyne is ook ridder is in onze Orde kreeg een wel heel speciale onderscheiding. Klik op de foto meer info.

Gewezen gouverneur Paul Breyne krijgt erkenning uit de allerhoogste kringen

Ridder Lucas Van Robas nodigt uit.

Ridder en Bereklid Lucas Van Robays jullie als kunstliefhebber uit op zijn tentoonstelling in Damme. Klik op de link voor meer info:

AfficheDamme2019

Ridder Isidoor Goddeeris nodigt uit.

Onze ridder Isidoor Goddeeris nodigt alle Mannekesvrienden-kunstliefhebbers uit op zijn tentoonstelling in Gent. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

IsidoorGent

Ridder Eddie Van Haverbeke overleden.

Zaterdag 20 april laatstleden overleed ridder Eddie Van Haverbeke in Oostende. Hij was geboren in Gent op 2 oktober 1932. Hij woonde in Oostende. Hij was o.a. viceconsul van Spanje, beroepshalve was hij in dienst bij de Belgische Marine maar hij was vooral gekend als stichter, eerste secretaris en later hoofdredacteur van de toenmalige Vlaamse Vereniging voor Familiekunde. In 1993 werd hij ridder van ons genootschap. De uitvaart heeft vrijdag 26 april om 11 uur plaats in de Heillige Petrus en Pauluskerk in Oostende.rouwbrief-van-haverbeke-eddie

Lentezitting 5 mei 2019 in Zwevegem.

Gelieve hierbij de uitnodiging te vinden voor onze aanstaande lentezitting:

uitnodiging Zwevegem

Ridder Hendrik Laridon overleden.

Op zaterdag 30 maart is ridder Hendrik Laridon overleden. Hij was jaren burgemeester van Diksmuide. In die hoedanigheid werd hij in 1976 opgenomen als ridder van ’t Manneke. We bieden onze oprechte deelneming aan, dit aan zijn echtgenote en kinderen waaronder onze proost-ridder Henk en burgemeester-jonkvrouw Lies Laridon. De uitvaartplechtigheid heeft plaats op vrijdag 5 april om 10.30 uur in de Sint-Niklaaskerk te Diksmuide, bijeenkomst en rouwgroet in de kerk vanaf 10 uur. (Foto uit 1976, bron Facebook Lies Laridon)

Ridder André Deceuninck overleden.

Ridder André Deceuninck die geridderd werd in 1995 overleed te Kortrijk op 14 december 2018. De uitvaart had in alle intimiteit plaats. Hij was geboren te Menen op 3 juli 1928. Beroepshalve was hij advocaat en later voorzitter van de rechtbankv an eerste aanleg te Kortrijk.

Ridder Edgard Seynaeve overleden.

Ridder Edgard Seynaeve (geridderd in 2002) overleed vrijdag laatstleden in Roeselare. De uitvaartplechtigheid heeft plaats, donderdag a.s. 20 december 2018 om 11 uur in de decanale Sint-Michielskerk van Roeselare. Voor consultatie van de rouwbrief:

Rouwbrief Seynaeve Edgard

Overlijden ridder Jozef Vandepitte.

Professor geneeskunde Jozef Vandepitte werd geridderd in 1997, hij ontving de ridderslag in Diksmuide samen met musicoloog Patrick Peire en de Kortrijkse politicus Stefaan De Clerck.Hij werd geboren te Uitkerke op 27 maart 1922 en overleed te Brugge op 8 november laatstleden, de uitvaartliturgie had in alle intimiteit plaats op 15 november 2018.

De recentste nieuwsbrief kan je hier lezen:

mediabrief19 april 2018

Nieuwsbrieven

Halfjaarlijks verschijnt onze nieuwsbrief.

Je kunt de laatste nieuwsbrieven raadplegen: