Recent nieuws

Projectvoorstelling ridder Isidoor Goddeeris.

Isidoor Goddeeris weet alle materialen naar zijn hand te zetten: van cortenstaal tot arduin, van klei, brons tot fragiele houtjes en koord. Water is een integraal onderdeel van zijn vormentaal. In installaties creëert hij er een onpeilbare diepte mee die de tijd lijkt te verzegelen. Zijn kunst spreekt aan door een bezinnende soberheid. Dat weerhoudt hem echter niet om af en toe een brok barokke wellust uit marmer te houwen. Etsen en ontwerptekeningen zijn inspirerende kunstwerken op zich, ze maken je deelgenoot van het boeiende creatieproces. Het werk van Goddeeris werd ondermeer opgenomen in de collecties van The European Bank London, Hachette Paris, Le Tour d’Argent Tokio, CC De Spil Roeselare. Jan Fabre beschouwt Isidoor Goddeeris als een van de hedendaagse kunstenaars waarvan het oeuvre absoluut meer aandacht verdient. Het getuigt van levendige frisheid en originaliteit. Hoog tijd voor een boek dus, wil je er meer over weten: Projectvoorstel_IsidoorGoddeeris.

De recentste nieuwsbrief kan je hier lezen:

mediabrief19 april 2018

Ridder Johan Mattelaer brengt nieuw boek: Hoognodig ! Plassen in de kunst.

Ook al plassen we allemaal verschillende keren per dag, toch hangt er een taboe omheen. Van jongs af aan wordt ons geleerd ons te ‘gedragen’ en ‘fatsoenlijke’ woorden te gebruiken voor dit nochtans noodzakelijke fysiologische ‘gebeuren’. Door de eeuwen heen is deze paradox bij vele kunstenaars niet ongemerkt gebleven. Hoognodig ! Plassen in de kunst: een reis door ruimte en tijd waarbij halt gehouden wordt bij allerlei kunstvormen.

Prijs 29,99 euro. Hardback, 240 pp., ISBN 978 94 6298 731 9

Johan Mattelaer is uroloog met een passie voor geschiedenis en kunst. Hij publiceerde diverse rijk geïllustreerde boeken op het raakvlak tussen de urologie/seksuologie en geschiedenis/kunst.

Nieuwsbrieven

Halfjaarlijks verschijnt onze nieuwsbrief.

Je kunt de laatste nieuwsbrieven raadplegen: